Ahtapotu siz canlı olarak değil, marketlerden temizlenmiş olarak alabilirsiniz. Ahtapotu güzelce yıkadıktan sonra, sote için tavuk dilimler gibi, ince ince dilimleyerek ve üzerine sirke koyarak, düdüklü tencerede, üzerine geçinceye kara su koyarak, yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Pişirdiğiniz ahtapotları suyun altında güzelce tekrar yıkayın. Saç tavaya yemeklik olarak soğanları doğrayın ve aynı zamanda sarımsakları temizleyip, minik minik parçalara bölerek, soğanlarla birlikte kavurmaya başlayın. Soğan ve sarımsak kavrulduktan sonra üzerine yeşil veya kırmızı fark etmez, biberleri de ince ince doğrayıp, tekrardan kavurmaya bırakın.
Hepsi güzelce kavrulduktan sonra, düdüklü tencerede pişirdiğiniz ahtapotları da saç tavanın içine atarak beş dakika kadar harmanlayın. Bu sırada tuzunu, karabiberini, kekik, kimyon, kırmızı toz biberini de koyup iyice özleşene kadar karıştırmaya devam edin. Hepsi iyice karışıp kıvama geldikten sonra, domatesleri de küp-küp doğrayıp, saç tavaya ilave edin ve yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra, ocağın altını kapatın. Arzuya göre yanında pilav ve yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.