Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Ahtapot Turşusu

Ahtapot Turşusu

Ahtapot Turşusu, Kıbrıs bir ada, kıyıları da kayalık olduğu için ahtapot her zaman bulunabilen bir deniz hayvanıdır. Üstelik çok iri ve yetişkin olmasına gerek yoktur. Bir okka (Bir kilodan ağır) civarındaki bir ahtapot turşu yapmak için uygun olmaktadır.

Ahtapot Turşusu Malzemeleri

  • 3 Adet Orta Boy Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • Maraha (Rezgane)
  • 5-6 Tane dövülmemiş karabiber
  • Kavanoz
  • Sirke
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Ahtapot

Ahtapot Turşusu Nasıl Yapılır?


Yakalanan ahtapotun mürekkep kesesi çıkarılmalıdır. Ağız kısmı olan gagası ve çevresi kesilerek atılmalıdır. İnce olan ayak uçları da kesilip atılmalıdır. Sonra güzelce dövülüp salyası akıtılmalıdır. Makul büyüklükte parçalara ayrılıp ocakta kaynatılır. Tam pişmeden ocaktan indirilip suyu süzülmelidir. Öte yandan üç baş orta boy soğan alınıp soyulur ve halkalar halinde kesilmelidir. Üç diş de sarımsak soyulmalıdır. Mevsimine göre ya maraha (Rezgane) ya da aynı bitkinin tohumları alınmalıdır. Beş- altı tane de dövülmemiş karabiber yuvarlığı alınmalıdır. Artık malzemeleri hazırdır.

Bir kavanoz alınır. En alta az sirke dökülmeli ve tuz eklenmelidir. Be altı parça da ahtapot konulur. Onların üstüne soğan halkalarından birkaç tane, maraha dalı veya Tohumu bir diş sarımsak ve bir de karabiber konur, işlem yeniden tekrarlanmalıdır. Kavanoz dolana kadar devam edilmelidir. Malzemeyi örtecek kadar sirke dökülür. En üste de yalıtkan görevi görsün diye kara yağ (Zeytinyağı) dökülür. Kavanoz sıkıca kapatılmalıdır. Üç hafta (21 gün) sonra turşu yenmeye hazır olur. Ateşte pişirilmiş olanından çok daha gevrek, nefis kokulu iştah açıcı bir mezeden oluşmaktadır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 09:57:16
Ahtapot Turşusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Ahtapot Turşusu Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Ahtapot Turşusu"
İlk defa Kıbrıs da yedim , aslında deniz ürünleri her zaman ilgi alanımdadır , hafif sarımsaklı ve zeytinyağlı sos ( diğer baharatlar bende kalsın ) yapın o bile yetiyor ama Rakı olacak
Bülent Aslantaş . 20.01.2020 02:26:45
CEVAP YAZ
Ahtapot Pişirme
Ahtapot Pişirme
Ahtapot pişirme; Ahtapot piştikten sonra farklı biçimlerde servis edilebilecek bir deniz ürünüdür.Pişirecek ahtapot daha önce temizlenmiş ve sonra taze olarak dondurulmuş ise direkt haşlanır.Ahtapotun etinin sert olmaması için genelde döverek yumuşat...
Ahtapotların Kaç Kalbi Var
Ahtapotların Kaç Kalbi Var
Ahtapotların Kaç Kalbi Var, ahtapotlarda 3 adet kalp bulunmakta olup çok zeki ve hareketli canlılardır. 8 kolu vardır ve bu kolları güçlüdür. Avına kolayca sarılıp avlanmasını sağlar. 8 tane kola tek kalp mantık olarak yetmeyeceğinden ahtapotun 3 kal...
Ahtapot Helal Mi
Ahtapot Helal Mi
Ahtapot helal mi sorusunun yanıtı İslam dininde mezheplere göre değişmektedir. Bazı mezhepler tabiri caizse denizden babam çıksa yerim şeklinde bir yaklaşım sergilerken bazı mezhepler ahtapot helal mi sorusuna temkinli yanıt vermektedirler. Ülkemizde...
Ahtapot Kaç Kollu
Ahtapot Kaç Kollu
Ahtapot Kaç Kollu, bir ahtapotun sekiz kollu olduğu bilinmektedir. Ahtapot kelimesi, Yunancada ‘sekiz ayak' anlamına gelen Octopoda kelimesinden gelir. İsminden de anlaşılacağı gibi kabuksuz kafadan bacaklı olan bu deniz canlısının sekiz ayağı olduğu...
Ahtapot
Ahtapot
Ahtapot, (Octopus) ahpapotgiller (Octopodidae) familyasındandır. Bu canlılar kafadan bacaklı grubundan olup vücutlarında dokunaçları bulunan yumuşakçalardandır. Denizlerde yaşayan bu canlının 50'ye yakın çeşidi bulunur. Ayrıca bütün denizlerde yaşaya...
Ahtapot Izgara
Ahtapot Izgara
Ahtapot Izgara, İnsanların yalnızca sekiz kola sahip bir deniz canlısı olarak bildikleri ahtapotların aslında birçok özellikleri vardır. Bilim adamlarının yapmış olduğu araştırmalara göre dünya üstünde en zeki olan yaratıklar olarak yunuslar, maymunl...
Ahtapot Salatası
Ahtapot Salatası
Ahtapot Salatası, Türk mutfağından bir salatadır. Ahtapotu haşlayıp düğmelerini ayıklayıp genellikle tamamı soyulduktan sonra dilimleyip limon suyu ve zeytinyağı ile sunulmasıdır. Genellikle karabiber, zeytin, sarımsak, yeşil biber, kırmızı biber, ku...
Ahtapot Nasıl Pişirilir
Ahtapot Nasıl Pişirilir
Ahtapot nasıl pişirilir? Ahtapot genel olarak mezesi bilinen bir deniz ürünü olsa da ana yemek olarak da tüketilebilir. Ayıklanması ve pişirilmesi oldukça aşamalı olduğu için meşakkatli bir yiyecektir. Lezzeti ve görseli ile deniz ürünleri arasında b...
Ahtapot Sosu
Ahtapot Sosu
Ahtapot Sosu, ağızda farklı tat bırakan aroma ile soslama yapılan deniz ürünüdür. Çoğu ülkede zevkle yenilen bir deniz ürünü olmakla birlikte her türlü şekilde pişirilerek yenilmektedir. Diğer kesimlerde fazla yaygın olmamakla birlikte hep paha yönün...
Ahtapot Yumurtası
Ahtapot Yumurtası
Ahtapotun yumurtası, her biri bir kapsülle muhafaza edilen her biri bir zeytin büyüklüğünde olan yumurtalardır. Yumurtalar salkım şeklinde bir küme meydana getirir. Her bir kapsülün bir ucu taşa veya başka bir zemine bağlanır. Yumurtalar yarı saydamd...
Ahtapot Yemeği
Ahtapot Yemeği
Ahtapot yemeği, genellikle Kore'de, Japonya'da sevilerek yenen güzel bir beyaz et yemeğidir. Eğer ahtapotun yemeğini yapacaksanız önce kafasını iyice ezmelisiniz. Çünkü ahtapot kolay kolay ölmez ve ölmediği gibi de yerken kişinin damağına yapışarak, ...
Ahtapot Balığı
Ahtapot Balığı
Ahtapot balığı, kafadan bacaklılardan, dokunaçlı bir mürekkep balığı türüdür. Ahtapot balığı ülkemizin denizlerinde sık rastlanan bir deniz canlısıdır. Birçok ülkede çeşitli yemekleri yapılarak tüketilmektedir. Derin denizlerde kayalıklar arasında bu...

 

Ahtapot Pişirme
Ahtapotların Kaç Kalbi Var
Ahtapot Helal Mi
Ahtapot Kaç Kollu
Ahtapot
Ahtapot Izgara
Ahtapot Salatası
Ahtapot Nasıl Pişirilir
Ahtapot Sosu
Ahtapot Yumurtası
Ahtapot Yemeği
Ahtapot Balığı
Ahtapot Özellikleri
Ahtapot Bacağı
Ahtapot Meze
Ahtapot Turşusu
Ahtapot Kalori
Fil Kulaklı Ahtapot
Ahtapot Nasıl Yakalanır
Ahtapot Sote
Ahtapot Sosis
Popüler İçerik
Ahtapot Özellikleri
Ahtapot Özellikleri
Ahtapot Özellikleri: Ülkemiz denizlerinde de çok görülen bir hayvan olan ahtapot kafadan bacaklı sınıfında, aynı zamanda kabuğu olmayan bir deniz can...
Ahtapot Bacağı
Ahtapot Bacağı
Ahtapot bacağı, Denizlerin derinliklerinde yaşamlarını sürdüren ahtapot ismi eski Yunanca bir isim olup Türkçe karşılığı sekiz bacak olarak bilinir. Y...
Ahtapot Meze
Ahtapot Meze
Ahtapot meze; ahtapot kafadan bacaklı olan kabuksuz bir deniz canlısıdır. Kayaların üzerinde kolları sayesinde sürünerek ve suyu hunisinden püskürtere...
Ahtapot Kalori
Ahtapot Kalori
Ahtapot kalori; ahtapot kabukları olmayan bacakları kafasında olan bir deniz ürünüdür. Ahtapot kayaların üstünde kollarıyla sürünerek hareket eder. Ah...
Fil Kulaklı Ahtapot
Fil Kulaklı Ahtapot
Fil kulaklı ahtapot: Aslında sadece bir ahtapot, ancak kulakları aynen bir filinki gibi. Fil görünümündeki ahtapot okyanusta keşfedildi ve bili mada...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Ahtapot Pişirme
Ahtapotların Kaç Kalbi Var
Ahtapot Helal Mi
Ahtapot Kaç Kollu
Ahtapot
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024