Ahtapot Sosu
Ahtapot Sosu, ağızda farklı tat bırakan aroma ile soslama yapılan deniz ürünüdür. Çoğu ülkede zevkle yenilen bir deniz ürünü olmakla birlikte her türlü şekilde pişirilerek yenilmektedir. Diğer kesimlerde fazla yaygın olmamakla birlikte hep paha yönünden hem ilgi çekmeyen bir besin maddesi olduğu için tüketimi düşük seviyededir.
r>Ahtapot sosu için gerekli malzemeler- 1 adet ahtapot
- 1 su bardağı soya sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
Ahtapot Sosu Nasıl Yapılır?
Derin bir kap içerisinde soya sosu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, domates salçası ve ezilmiş sarımsak karıştırılır. İçerisine birkaç damla su eklenerek kıvamı inceltilir. Hazırlamış olduğunuz bu sosu haşlanmış olan ahtapotun üzerine yayarak bir gece bekletiniz. Ertesi gün ahtapotu fırına verdiğinizde son derece lezzetli bir ahtapot sosu elde ettiğinizin farkına varacaksınız.
19.01.2024 20:47:02
Ahtapot Sosu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|