Sosisleri ortadan ikiye kesin. Toplamda 14 adet sosis elde etmiş olacaksınız. Bunların kesilen noktasından 6 aynı ebatta parçaya kesin. Kesilen yer kopmaması için tam dipten kesilmeyecek son noktaya yaklaşınca bir miktar yer bırakılacak. Ardından zeytinyağı içerisinde tavada kızartma işlemi yapılır. Sonrasında sosisler kesilen noktalarından ahtapot şekli ile servis tabağına dizilir. Sonrasında süsleme aşamasına geçilir. Dereotu ince kıyılır bir kenarda bekletilir. Sosislerin kesilmeyen baş kısımlarına bir miktar mayonez sürülür üzerine dereotu dökülerek ahtapotun baş kısmı elde edilir.
Zeytin ezmesinden ise ahtapotun gözleri yapılır. Bunu bir kürdan yardımıyla yapabilirsiniz. Ketçap ile ağız kısmı kürdan yardımıyla çizilir. Bu işlem bütün sosisler üzerine yapılarak ahtapot sosis meydana gelmiş olur. Böylece bu ilginç sunum ile farklı görünümlü lezzet elde etmiş olursunuz.