Ahtapot Salatası
Ahtapot Salatası, Türk mutfağından bir salatadır. Ahtapotu haşlayıp düğmelerini ayıklayıp genellikle tamamı soyulduktan sonra dilimleyip limon suyu ve zeytinyağı ile sunulmasıdır. Genellikle karabiber, zeytin, sarımsak, yeşil biber, kırmızı biber, kuru soğan da bu salatada kullanılır. Süslemesi ise maydanozu ince ince kıyılması veya maydanoz yaprakları ile yapılır.
Ahtapot Salatası İçin Malzemeleri- 300 gram temizlenmiş doğranmış ahtapot
- 1 adet domates
- 1 tutam dereotu
- 2 çorba kaşığı sirke
- 2 adet kornişon turşu
- 1 tutam maydanoz
- Biraz tuz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Ahtapot Salatası Nasıl Yapılır?
Temizlenmiş ahtapotu küçük küçük doğradıktan sonra haşlama suyuyla birlikte tencerenin içine boşaltın. Yumuşayıncaya kadar 30-40 dakika boyunca kaynatın. Kornişon turşularını ufak ufak doğrayın. Maydanoz dereotunu ince ince kıyın, sirke, biraz tuz, zeytinyağı ve domatesi de küp-küp doğrayın. Bunları diğer tüm malzemelerle karıştırın. Haşladığınız ahtapotlar soğuduktan sonra hazırladığınız karışımla karıştırarak ahtapot salatasını hazırlayınız.
Afiyet olsun.
19.01.2024 10:52:23
Ahtapot Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|