Yukardaki işlemlerin biri ya da ikisi birden uygulanırsa pişirdiğiniz ahtapot yumuşak olur ve sizi pişirdiğiniz bu deniz mahsulünün lastik gibi olması riskinden kurtarır. Bütün bu işlemlerden sonra ahtapotu sirkeli suda haşlıyoruz. Sirkenin etkisi ile vantuzlar ayıklanmak istenir ise kolaylıkla ayıklanabilir duruma gelecektir.
Eğer ahtapotu vantuzları ile yiyecekseniz basit güzeldir mottosu ile sadece yağ, pul biber ve kekik ile tatlandırarak ızgara yapabilirsiniz. Piştikten sonra tuzunu ekleyebilirsiniz. Buradaki önemli konu ahtapotu ızgara üstünde ne kadar çok tutarsanız o kadar çok sertleşmesine neden olursunuz. Vantuzları haşlama sonrasında sirkeli suyun da etkisi ile kolaylıkla bacaklardan ayrılabilir böylece vantuzları ayrılmıs bacakları söğüş olarak iyi kalite bir zeytinyağı ve limon karışımı ile soslayarak servis edebilirsiniz. Vantuzları ayırdıktan sonra sakın atmayın onunla da kavurma yapabilirsiniz. Bunun için zeytinyağında sotelediğiniz sarımsak üzerine doğranmış domates ekleyin ve kaynamaya başlayınca tuzunu, biberini, pul biberini atarak vantuzları ekleyin ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.