Öncelikle ahtapot dondurulmuş veya balık pazarı dediğimiz deniz ürünleri satılan yerlerden temin edilir. Genellikle bu tür durumlardan hangisinde alırsanız alın temizlenerek elinize ulaştığı için temizleme olayı yoktur. Derin bir tencere içerisine sarımsaklar maydanoz ve ahtapot yeterli miktar su ile ocak üzerine normal ateşte haşlanması için bırakılır.
Kaynama işlemi ile ahtapot iyice yumuşayana kadar haşlanmaya devam edilir. Daha sonra haşlanan ahtapot sudan çıkartılarak biraz soğumasının ardından küçük küçük doğranarak salata kasesinin içerisine yerleştirilir. Daha sonra ahtapot mezesinin sosu için gereken malzemeler hazırlanarak doğranmış ahtapot parçaları üzerine ilave edilerek iyice karıştırılır.
Ahtapot mezesinin servisi için ayrıca isteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış soğan yanına çeri domates ve maydanoz yaprakları ilave edilebilir. Ayrıca yine isteğe balı olarak üzerine şarap da ilave edilebilir.
Afiyet olsun.