{ "title": "Ahtapot Sosu", "image": "https://www.ahtapot.gen.tr/images/Ahtapot-Sosu-41.jpg", "date": "19.01.2024 20:47:02", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Ahtapot Sosu, ağızda farklı tat bırakan aroma ile soslama yapılan deniz ürünüdür. Çoğu ülkede zevkle yenilen bir deniz ürünü olmakla birlikte her türlü şekilde pişirilerek yenilmektedir. Diğer kesimlerde fazla yaygın olmamakla birlikte hep paha yönünden hem ilgi çekmeyen bir besin maddesi olduğu için tüketimi düşük seviyededir.

Ahtapot sosu için gerekli malzemeler
Ahtapot Sosu Nasıl Yapılır?

Derin bir kap içerisinde soya sosu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, domates salçası ve ezilmiş sarımsak karıştırılır. İçerisine birkaç damla su eklenerek kıvamı inceltilir. Hazırlamış olduğunuz bu sosu haşlanmış olan ahtapotun üzerine yayarak bir gece bekletiniz. Ertesi gün ahtapotu fırına verdiğinizde son derece lezzetli bir ahtapot sosu elde ettiğinizin farkına varacaksınız.
" } ] }