{ "title": "Ahtapot Pişirme", "image": "https://www.ahtapot.gen.tr/images/Ahtapot-Pisirme-41.jpg", "date": "19.01.2024 22:44:23", "author": "Barbaros Çarpınlıoğlu", "article": [ { "article": "
Ahtapot pişirme; Ahtapot piştikten sonra farklı biçimlerde servis edilebilecek bir deniz ürünüdür.
Ahtapotun haşlanması için ise
Ahtapot pişirme süresi önemlidir. Ahtapotu kaynayan suyun içine koyduktan 15 dakika sonra bir çatal yardımı ile batırılarak yumuşaklığını kontrol edilir. Ortalama 20 dakika orta ateşte pişirilir. İstenilen yumuşak sağlandıktan sonra ahtapotu tencereden alıp yapılması planlanan yemeğe göre doğramaya başlanabilir.

Ahtapotlu makarna pişirilmesi için malzemeler
Ahtapotlu makarna pişirilmesi

Tencere içerisinde 8-10 dakika makarna haşlanır. Orta boy bir tencere içerisine su, sirke ve defne yaprağı konur. Ahtapot temizlenmiş ise sudan geçirerek kaynamış olan suyun içine konur. Ahtapotu suyun içine koyduktan sonra 15 dakika sonra çatal yardımı ile batırılarak yumuşaklığı kontrol edilir. Çok fazla pişirilmez. Bir tava üzerine biraz zeytinyağını ve yuvarlak olarak dilimlenmiş olan sarımsakları tavaya koyarak sotelenir. Sudan çıkarılan ahtapot kesme tahtasına konularak 2-3 cm'lik kalınlıkta doğranır. Sarımsakların olduğu tavaya eklenir. 2-3 dakika yüksek ısıdaki ateş ile sotelenir. Üzerine ufak ufak doğranmış domatesler koyup 4-5 dakika pişir ve biraz deniz tuzu eklenir. Makarna tavaya eklenerek karıştırılır ve servis tabağına alınır. İsteğe göre karabiber eklenerek servis edilir.
" } ] }