{ "title": "Ahtapot Izgara", "image": "https://www.ahtapot.gen.tr/images/Ahtapot-Izgara-17.jpg", "date": "20.01.2024 09:28:12", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Ahtapot Izgara, İnsanların yalnızca sekiz kola sahip bir deniz canlısı olarak bildikleri ahtapotların aslında birçok özellikleri vardır. Bilim adamlarının yapmış olduğu araştırmalara göre dünya üstünde en zeki olan yaratıklar olarak yunuslar, maymunlar, atlar, köpekler, kuzgunlar, domuzlar, kargalar ve şeklinde yer almaktadır. Bu canlı türlerinin ardından bilim insanları diğer hiçbir gruba dahil olamayan bu canlı türünün oldukça zeki yaratıklar oldukları kanısındadırlar. Yapılan birçok testte labirentte yollarını buldukları ve hafızalarına kaydettikleri görülmüştür. Evet ahtapotlar sekiz kola sahip olan canlı türleridir. Düşmanlarından uzaklaşmalarına ve savaşmalarına kolları yardımcı olur. Ahtapotların en ilginç olan taraflarından birisi de bu kollardan herhangi birinin kopmuş olduğunda yerine başka bir tanesinin çıkarak yeniden uzamasıdır. Bunun bir benzerini gerçekleştirebilen bir diğer canlı ise kertenkeledir. Zira oda yine aynı şekilde düşmanlarından kurtulabilmek için bırakmış olduğu kuyruğunun yerine yenisi gelir.

Ahtapot Izgara İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Üzeri için
Ahtapot Izgara Nasıl Yapılır?

Dövülmüş olarak satın almış olduğunuz ahtapotu derin dondurucu içinde iki ya da üç gün kadar bekletin. Daha sonra iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencere içine alın beyaz şarabı, suyu, soğanı ve sarımsağı da ilave ederek yarım saat kadar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ahtapotu düdüklü içinden alın ve suyunu süzün ve ızgaraya alın güzelce ızgarada pişirin daha sonra ayrı bir kap içinde limon suyunu, ince, ince kıymış olduğunuz sarımsağı ve zeytinyağını iyice çırpın. Ahtapotun üstüne gezdirin olmazsa olmazı kekiği de serptikten sonra sıcak, sıcak servis yapın. Afiyet Olsun

" } ] }